۱۳۹۰ آذر ۷, دوشنبه

مادر محمودیان: سلامتی زندانیان سیاسی رجایی شهر در خطر است


مهدی محمودیان چندی پیش به علت وخامت شرایط جسمانی از زندان رجایی شهر به بیمارستان انتقال یافت و پس از عمل جراحی مجددا به زندان رجایی شهر بازگردانده شد. این در حالی است که او باید دوران نقاهت خود را در شرایط مناسب و خارج از زندان بگذراند اما تاکنون دوندگی های خانواده او برای مرخصی به نتیجه نرسیده است.

فاطمه الوندی مادر مهدی محمودیان در خصوص آخرین وضعیت فرزندش به “جرس” می گوید: “روز پنج شنبه پدرش با او ملاقات داشت که شکر خدا حالش بهتر بود و از قرنطینه به بند منتقل شده بود. خودش برای اینکه ما نگران نشویم می گوید حالش خوب است اما با توجه به شرایط زندان و ناراحتی جسمانی اش می دانم برای ما این را می گوید و شرایط خوبی ندارد و نیاز به مرخصی و استراحت کامل دارد تا دوران نقاهت خود را در منزل با آرامش بگذراند. شکر خدا سرگیجه و بی هوش شدنش در حال حاضر با داروهایی که دکترها داده اند برطرف و فشار خونش هم تنظیم شده ، اما خود دکترها هم گفتند اگر در هوای آزاد نگهداری نشود و در فضای بسته و غیربهداشتی بماند امکان برگشتن آن ناراحتی ها زیاد است. شرایط زندان را هم که می دانید چه جوری است و شرایط خوبی ندارد مگر اینکه خود بچه ها و همبندی ها به هم برسند.”
طی دو سال و اندی که وی در شرایط نامناسب در زندان بسر می برد بارها مادر او برای مرخصی استعلاجی درخواست و پیگیری کرده است اما تاکنون پاسخی مثبت در این زمینه نگرفته است. علاوه بر این، طی ماههای گذشته مسئولین به محمودیان و خانواده اش وعده داده بودند که اگر مصاحبه نکنند و از وضعیت خود اطلاع رسانی نکنند محمودیان را به اوین منتقل کرده و به او مرخصی می دهند اما با گذشت ماهها از وعده مسئولین و سکوت اجباری خانواده محمودیان، این وعده تحقق نیافت.
مادر این روزنامه نگار اصلاح طلب با اشاره به “محرومیت” فرزندش از حقوق اولیه یک زندانی سیاسی ادامه می دهد: “برای مرخصی هم دوباره تقاضا دادم و دو روز پیش که به دادسرا رفته بودم گفتند دادستان دارد پرونده را بررسی می کند و هنوز نتیجه آن مشخص نیست. حالا امیدواریم با توجه به شرایط مهدی، آقای دادستان لطفی کنند و با مرخصی وی موافقت کنند. الان بیشتر از ۲۶ ماه است که مهدی در زندان است و در این مدت حتی از یکساعت مرخصی هم استفاده نکرده است. این در حالی است که مهدی بخاطر شرایط جسمانی بخصوص عمل جراحی که انجام داده به مرخصی نیاز مبرم دارد. تلفن ها و ملاقات حضوری هم که همچنان قطع است.”
محمودیان پیش از انتقال به بیمارستان در اعتراض به استفاده از پایبند و دستبند خطاب به دادستان نوشته بود: “در اثر شکنجه‌های غیر انسانی دربند ۲۰۹ وزارت اطلاعات، دچار عفونت ریه شده و بعد از انتقال به بند ۳۵۰ اوین چندین بار دچار حملات تنفسی شده‌ام، به‌گونه‌ای که مسئولین بهداری زندان اوین درخواست اورژانسی اعزام به بیمارستان را به دفتر شما ارسال نموده‌اند و شما بعد از ۷ ماه در مهرماه سال ۸۹ اجازه اعزام به بیمارستان را صادر فرمودید که دیگر نوشداروی بعد از مرگ سهراب بود. به گواهی پزشکی قانونی که نزد شما است، قسمت‌هایی از حجم ریه‌ام را به خاطر عدم رسیدگی به موقع از دست داده‌ و باید تا آخر عمر از اسپری برای تنفس استفاده کنم…. همه اینها درحالی‌ست که بیش از دو سال از محکومیت خود را گذرانده‌ام و حتی یک دقیقه هم به مرخصی نرفته‌ام و در بیش از بیست ماه از این مدت حتی از حق تماس تلفنی نیز محروم بوده‌ام و به طور کاملا غیرقانونی و بدون هیچ حکم قضایی بیش از هیجده ماه است که به زندان رجایی‌شهر تبعید شده‌ام. گفتن از ظلم و ستمی که بر من و تمام دوستان در بندم رفته دیگر تکراری شده است و گویا در جمهوری اسلامی دیگر گوشی برای تظلم‌خواهی ملت ایران نیست که اگر با ورودم به زندان این ظلم‌ها را نمی‌دیدم، اگر این فشارها و شکنجه‌ها را نمی‌کشیدم و لمس نمی کردم به راهی که آمده‌ام شک می کردم.”
مهدی محمودیان، در ۲۵ شهریور سال ۸۸ در جریان بازداشت‌های گسترده روزنامه‌نگاران و فعالین سیاسی بعد از انتخابات ریاست جمهوری بازداشت و به زندان اوین منتقل شد. او نزدیک به سه ماه را در انفرادی و تحت بازجویی های سنگین قرار گرفت و نهایتا در دادگاههای غیرقانونی به پنج سال حبس تعزیری محکوم گردید و بطور غیرقانونی به زندان رجایی شهر تبعید گردید.
خانم الوندی با تاکید بر ضرب و شتم فرزندش در زندان اضافه می کند: “در عمل جراحی که بر روی مهدی انجام دادند یک قسمت از روده اش را برداشته اند و علت آن هم بخاطر اعتصاب غذا و ضربه هایی است که در زندان به او می زدند. همبندی هایش می گفتند مهدی را مثل توپ فوتبال بلند می کردند و او را به دیوار می زدند….من حتی تا زمانیکه می خواستند عملش کنند از این مشکلات جسمانی اش خبر نداشتم و مهدی هم که می داند من غصه می خورم و گریه می کنم مشکلاتش را به من نمی گوید. از دکترها و پرستارها شنیدم که بخاطر ضربات و کتکهایی که در زندان به او زدند و اعتصاب غذایی که کرده بود قسمتی از روده اش را برداشته اند. علاوه بر آن گفتند مشکوک به سرطان هم است که واقعا ناراحت شدم و اعصابم خراب شده است اما مهدی گفت نگران نباش و بخدا توکل کن و پرستارها هم گفتند انشالله ناراحتی هایش برطرف می شود.”
چندی پیش مهدی محمودیان و دیگر زندانیان سیاسی رجایی شهر، ضمن تاکید بر مواضع خود، خواستار اعزام نماینده جامعه جهانی برای رسیدگی به وضعیت حقوق بشر در ایران شده بودند. زندانیان سیاسی زندان گوهردشت کرج در این بیانیه تصریح کرده بودند که وضعیت سیاسی حاکم بر کشور و شرایط ظالمانه حاکم بر محاکم قضایی و فرایندهای بازجویی و محدودیتهای زندانهای ایران به نقطه ای رسیده است که بر جامعه بین المللی بویژه دبیرکل سازمان ملل “واجب” است تا هرچه زودتر نماینده ای برای رسیدگی به وضعیت حقوق بشر در ایران اعزام نماید تا از طریق گفتگو با نمایندگان دگراندیشان سیاسی و اعتقادی و همچنین بازدید از زندانها و گفتگو با خانواده های ستمدیدگان در سالهای گذشته،بویژه جانباختگان حوادث اخیر گزارشی تهیه کرده و آنرا به نهادهای بین المللی اعلام نماید.
مادر مهدی محمودیان با اشاره به خطراتی که سلامت زندانیان سیاسی رجایی شهر را تهدید می کند می گوید: “در بندی که آنها هستند چند تا از این ردیابهایی که زندانیان نتوانند گوشی و موبایل استفاده کنند گذاشته اند که دکترها گفته اند این دستگاهها سرطان زا است. الان تمام بچه هایی که در آن سالن و بند هستند بطور مرتب یا سرگیجه دارند یا دل درد و دل پیچه دارند. خود دکترهای پزشک قانونی هم می گویند این دستگاهها همه سرطان زا است. الان تا آنجایی هم که من خبر دارم از بچه ها تست سرطان گرفته اند. مثلا آقای صمیمی را برای آزمایش آورده اند و مشکوک به سرطان کبد است. بارها تقاضا دادیم که ترابخدا این دستگاهها را بردارید برای سلامتی بچه ها “خطرناک” است. اما متاسفانه گوش نمی کنند و توجهی نمی کنند. حالا شکنجه های جسمی که به آنها داده اند و می دهند هیچ، این دستگاهها هم سلامتی اشان را به خطر می اندازد و بیمارشان کرده است.”
این مادر رنج کشیده سخنان خود را اینگونه به پایان می برد: “تنها چیزی که ما را شاد می کند روحیه “عالی” مهدی است و زمانیکه ما ابراز نگرانی و ناراحتی می کردیم او به ما دلداری می داد که نگران نباشید خدا پشتیبان ماست و همانطور که تا الان ما را تنها نگذاشته تا آخر هم ما را یاری می کند.”
به اشتراک بگذارید:(کدنویسی این ابزارک)

Balatarin :: Donbaleh :: Azadegi :: Risheha :: Cloob :: Oyax :: Yahoo Buzz :: Reddit :: Digg :: Delicious :: Stumbleupon :: Friendfeed :: Twitter :: Facebook :: Greader :: Addthis to other :: Email To: :: Subscribe to Feed

۱۳۹۰ آذر ۶, یکشنبه

به مناسبت روز جهانی رفع خشونت علیه زنان






در سرزمین من
هیچ کوچه ای
به نام هیچ زنی نیست
و هیچ خیابانی …
بن بست ها اما
فقط زنها را می شناسد انگار...
در سرزمین من
سهم زنها از رودخانه ها
تنها پل هایی است
که پشت سر آدمها خراب شده اند...
اینجا
نام هیچ بیمارستانی
مریم نیست
تخت های زایشگاهها اما
پر از مریم های درد کشیده ای است
که هیچ یک ، مسیح را
آبستن نیستند ...

در حالیکه برای دنیای آزاد  توجه به اجرای قانون حقوق بشر و پاسداری از حقوق

زنان یکی از شرایط داشتن جامعه ئی سالم است می بینیم که در اغلب کشور

ها بویژه کشورهائیکه دارای قوانین غیر استاندارد بین المللی اند و بی توجه بــــه 

حقوق شهروندان خود  و با تکیه به روشهای غیرقابل قبول و کهنه شده 

برای موجه جلوه دادن و اقتدار خود موازین بین المللی حفظ حقوق اساسی انسانها

را زیر پامیگذارند.

در چنین جامعه ئی قشری که مورد هجوم همه جانبه قرار میگیرد زنان آن جامعه

یعنی قریب 50% جمعیت کشور است که بدون حمایت قانون باید در آن جامعه 

زندگی و متحمل انواع ستم ها و خشونت ها قرار بگیرند .

در چنین جامعه ئی ما هرروز شاهد خشونت در  خانوادها و بهم خوردن ثبات 

جامعه . فساد دربین خانوادها در نتیجه جامعه میشویم . 

در جوامعی که دارای قوانین پیشرفته اجتماعی اند و همه قشرهای جامعه از 

حقوق خود بهره مند اند زنان آن جامعه تحت حمایت قانون قرار دارند و بد 

رفتاری و خشونت بر علیه زنان مجازات سنگینی را در بردارد . 

 جامعه جهانی  برای جلوگیری از این ظلم و تعدی نسبت به زنان در جوامع 

بسته و عقب مانده باید  به یک اقدام وسیع بین المللی دست بزند. 

و کشورهائی را که زنان آن از حمایت قانون بطورناعادلانه محرومند و مورد آزارو 

 خشونت قرار میگیرند  مورد تحریم و انواع مجازات بین المللی  قرارگیرند 

 تا  دنیا شاهد اینهمه زورگوئی وسنگسار و خشونت و حق کشی در مورد

زنان که مایه وجودی بشر هستند نباشد . 



  
به اشتراک بگذارید:(کدنویسی این ابزارک)

Balatarin :: Donbaleh :: Azadegi :: Risheha :: Cloob :: Oyax :: Yahoo Buzz :: Reddit :: Digg :: Delicious :: Stumbleupon :: Friendfeed :: Twitter :: Facebook :: Greader :: Addthis to other :: Email To: :: Subscribe to Feed

۱۳۹۰ آذر ۵, شنبه

وضعیت وخیم سیامک زند وبلاگ نویس زندانی در زندان کـــرج


article picture

محمدرضا پورشجری (سیامک مهر)وبلاگ نویس زندانی به دلیل شکنجه های جسمی و وارد کردن ضربات به سر وی توسط بازجویان وزارت اطلاعات دچار چنین بیماری حاد جسمی شده است.او از درمان محروم می باشد و بازجویان وزارت اطلاعات اجازۀ انتقال و درمان وی در بیمارستانهای خارج از زندان را نمی دهند.

بنابه گزارشات رسیده به "فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران" وبلاگ نویس زندانی در شرایط حاد جسمی در زندان ندامتگاه کرج بسر می برد.

در طی چند هفتۀ اخیر وضعیت جسمی وبلاگ نویس زندانی محمد رضا پورشجری در زندان ندامتگاه کرج رو به وخامت گراییده است.او در طی هفتۀ گذشته 3 بار بیهوش گردید و هر بار به مدت یک ساعت در کما بسر برد.

هم بندیانش، او را به بهداری زندان منتقل کردند اما بهداری زندان بدون انجام معاینات و آزمایشهای لازم برای تشخص علت بیماریش تنها به دادن قرصهای مسکن معمولی اکتفا کرده و او را به سلول خودش بازگرداندند.
بنابه گفتۀ خانواده پورشجری ،وبلاگ نویس زندانی محمدرضا پورشجری (سیامک مهر) به سختی قادر به حرکت می باشد و هر روز وضعیت جسمی او وخیم تر می شود.

وبلاگ نویس زندانی به دلیل شکنجه های جسمی و وارد کردن ضربات به سر وی توسط بازجویان زارت اطلاعات دچار چنین بیماری حاد جسمی شده است.او از درمان محروم می باشد و بازجویان وزارت اطلاعات اجازۀ انتقال و درمان وی در بیمارستانهای خارج از زندان را نمی دهند.

این وبلاگ نویس قرار است که در 30 آذر ماه در دادگاه انقلاب کرج بر مبنای محاربه به صرف نوشتن دیدگاه های شخصی اش مورد محاکمه قرار گیرد.او از بدو دستگیری تا به حال از داشتن وکیل محروم بوده و بازجویان وزارت اطلاعات مانع گرفتن وکیل برای وی می شوند.

فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران،نسبت به وضعیت حاد جسمی وبلاگ نویس زندانی و عدم درمان وی بدستور بازجویان وزارت اطلاعات شدیدا ابراز نگرانی می کند و از کمیسر عالی حقوق بشر و گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل متحد خواستار ارجاع پرونده جنایت علیه بشریت رژیم ولی فقیه علی خامنه ای به شورای امنیت سازمان ملل متحد جهت گرفتن تصمیمات لازم اجرا می باشد .
فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران
5 آذر 1390 برابر 26 نومبر 2011
گزارش فوق به سازمانهای زیر ارسال گردید:
کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد
گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل متحد
سازمان عفو بین المل
به اشتراک بگذارید:(کدنویسی این ابزارک)

Balatarin :: Donbaleh :: Azadegi :: Risheha :: Cloob :: Oyax :: Yahoo Buzz :: Reddit :: Digg :: Delicious :: Stumbleupon :: Friendfeed :: Twitter :: Facebook :: Greader :: Addthis to other :: Email To: :: Subscribe to Feed

۱۳۹۰ آبان ۳۰, دوشنبه

یک روستا در مریوان توسط سپاه پاسداران محاصره شده


از شامگاه روز گذشته تاکنون نیروهای وابسته به سپاه پاسداران شهر مریوان به همراه نیروی‌های لباس شخصی منطقه، اطراف روستای “نی” را به محاصره درآورده اند و این اقدام نیروهای امنیتی موجب نگرانیِ عمیق ساکنین این روستا شده است.
بنابه گزارش ارسالی  از مریوان، نیروهای مستقر در اطراف روستای نی به بهانه‌ی کشف و ضبط کالای قاچاق و دستگاه ماهواره که گویا از طرف منطقه‌ی مرزی وارد می‌گردد، در شب‌های اخیر این روستا را به محاصره درآورده‌اند.
اهالی روستای نی از توابع شهرستان مریوان به خبرنگار آژانس خبررسانی کُردپا گفته‌اند که شهروندان ساکن نی از این اقدام نیروهای نظامی سپاه پاسداران به شدت ناراضی بوده و در مقابل نیروهای امنیتی به ساکنین این روستا اخطار دادهاند که در صورت هر گونه واکنشی از سوی مردم با آنان همچون مردم روستای “نگل” برخورد خواهد شد و عواقب این عمل متوجه روستای نی است.
همچنین در ادامه‌ی گزارش ارسالی خبرنگار کُردپا از شهرستان مریوان آمده است: در چند شب گذشته نیروهای انتظامی حکومت اسلامی ایران به صورت گسترده‌ای در روستاهای “وله‌ژیر”، “دره‌کی” و “دزلی” از توابع شهرهای مریوان و سروآباد در اواخر شب و به شیوه‌ای نامناسب اقدام به جمع‌آوری دیش‌های ماهواره در این روستاها نموده که چنین اقدامی حتی بدون مجوز قانونی از دستگاه‌های ذیربط انجام شده است.
در دو سال گذشته نیروهای امنیتی و انتظامی حکومت اسلامی ایران رفتاری نا مناسب را با شهروندان روستای نی و از جمله جوانان آن انجام داده‌اند، در این رابطه تعداد زیادی از جوانان این روستا به بهانه های مختلف بازداشت و به دستگاه‌های امنیتی و قضایی حکومت اسلامی ایران احضار شده‌اند که هنوز تعدادی از آن در زندان به سر می‌برند.

به اشتراک بگذارید:(کدنویسی این ابزارک)

Balatarin :: Donbaleh :: Azadegi :: Risheha :: Cloob :: Oyax :: Yahoo Buzz :: Reddit :: Digg :: Delicious :: Stumbleupon :: Friendfeed :: Twitter :: Facebook :: Greader :: Addthis to other :: Email To: :: Subscribe to Feed

۱۳۹۰ آبان ۲۲, یکشنبه

چهار زندانی سیاسی هموطن کرد در معرض خطر صدور حکم اعدام قرار دارند

چهار زندانی سیاسی هموطن کرد در معرض خطر صدور حکم اعدام قرار دارند

بنابه گزارشات رسیده به "فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران" زندانیان سیاسی حبیب،جعفر،علی و ولی افشاری در معرض خطر جدی صدور حکم اعدام قرار دارند
روز شنبه 14 آبان ماه زندانی سیاسی حبیب افشاری 24 ساله از زندان مرکزی ارومیه به زندان مهاباد منتقل شد و برای محاکمه به شعبۀ 1 دادگاه انقلاب مهاباد برده شد و توسط فردی بنام جوادی کیا مورد محاکمه قرار گرفت.بازجویان وزارت اطلاعات برای زمینه سازی جهت صدور حکم اعدام به او اتهام محاربه و مفسد فی الارض نسبت داده اند. زندانی سیاسی حبیب افشاری از اعضای یکی از احزاب مخالف رژیم ولی فقیه می باشد.
زندانی سیاسی حبیب افشاری همراه با برادرش جعفر افشاری 38 ساله در تاریخ 18 آذر 1389 دستگیر و به اطلاعات سپاه منتقل شدند . آنها در بازداشتگاههای سپاه پاسداران در مهاباد و سپس در ارومیه تحت شکنجه های وحشیانه جسمی و روحی قرار گرفتند.ازجمله شکنجه هایی که علیه آنها روا داشته می شد زدن با کابل،باتون و آویزان کردن و سایر شکنجه ها . شکنجه ها بصورت مستمر و به مدت چند شبانه روز ادامه می یافت و در صورت بی هوش شدن و یا به خواب فرو رفتن با ریختن آب سرد و سایر ابزار شکنجه ها آنها را بیدار نگه می داشتند. هدف از این شکنجه ها وادار کردن آنها به اعترافات تلویزیونی بود.
در تاریخ 20 آذر1389 اقدام به دستگیری یکی دیگر از برادران آنها به نام علی افشاری 31 ساله در بوکان نمودند.سپاه پاسداران با یورش مسلحانه به منزل آنها او را دستگیر کردند. او هنگام دستگیری مورد اصابت چند گلوله در ناحیه زیر بغل سمت چپ و راست قرار گرفت . پاسداران مهاجم در حالی که او را دستگیر کرده بودند به کتفها و دستانش گلوله شلیک کردند.زندانی سیاسی علی افشاری در اثر شلیک گلوله به نقاط مختلف بدنش قادر به حرکت نیست و با کمک برادرانش و سایر زندانیان سیاسی قادر به انجام کارهای شخصی خود می باشد.
متعاقب آن برادر چهارم آنها به نام ولی افشار28 ساله در تاریخ 22 آذر 1389 خود را به سپاه پاسداران معرفی کرد و علیرغم بی گناهی مدت 1 سال است که در بلاتکلیفی در بازداشت بسر می برد.
این 4 زندانی سیاسی با پرونده سازی بازجویان اطلاعات سپاه پاسداران و وزارت اطلاعات در معرض خطر صدور حکم اعدام قرار دارند.
لازم به یادآوری است که محمد امین افشاری برادر دیگر آنها در طی یک درگیری در فروردین ماه 1389 جان خود را فدای آزادی راه مردم ایران نمود.
جوادی کیا رئیس شعبۀ 1 دادگاه انقلاب مهاباد در هنگام دستگیری قاضی ناظر پرونده آنها در زندان ارومیه بود و خود شاهد و ناظر شکنجه های جسمی و روحی بازجویان وزارت اطلاعات برای گرفتن اعترافات تلویزیونی بود و در آن هنگام آنها را تهدید به قتل و صدور حکم اعدام می کرد.جوادی کیا هنگام محاکمۀ زندانی سیاسی حبیب افشاری در 14 آبان ماه برخوردی وحشیانه،تهدید آمیز و توهین آمیز داشت.
فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران، بکار بردن شکنجه های وحشیانه علیه زندانیان سیاسی برای گرفتن اعترافات تلویزیونی جهت پرونده سازی و زمینه سازی برای صدور حکم اعدام را محکوم می کند و از کمیسر عالی حقوق بشر و سایر مراجع بین المللی خواستار ارجاع پرونده جنایت علیه بشریت رژیم ولی فقیه علی خامنه ای دیکتاتور ایران به شورای امنیت سازمان ملل متحد می باشد.
فعالین حقوق بشرو دمکراسی در ایران
22 آبان 1390 برابر با 13 نومبر 2011
به اشتراک بگذارید:(کدنویسی این ابزارک)

Balatarin :: Donbaleh :: Azadegi :: Risheha :: Cloob :: Oyax :: Yahoo Buzz :: Reddit :: Digg :: Delicious :: Stumbleupon :: Friendfeed :: Twitter :: Facebook :: Greader :: Addthis to other :: Email To: :: Subscribe to Feed

۱۳۹۰ آبان ۱۹, پنجشنبه

پایان تابعیت دوگانه برای متولدین خارجی تبار آلمان


پایان تابعیت دوگانه برای متولدین خارجی‌تبار آلمان

فرزندان خارجیانی که در آلمان زندگی می‌کنند، باید پس از رسیدن به سن قانونی تابعیت تنها یک کشور را داشته باشند.
بر طبق رای‌گیری روز پنجشنبه (۱۰ نوامبر / ۱۹ آبان) در مجلس فدرال آلمان، ۳۰۸ نماینده تایید کردند که فرزندان خارجیانی که در آلمان زندگی می‌کنند، باید پس از رسیدن به سن قانونی خود تصمیم بگیرند که آیا تابعیت آلمانی را می‌پذیرند یا این که قصد دارند به تابعیت اولیه والدین خود برگردند. در این رای‌گیری ۲۷۸ نماینده موافق دو تابعیتی بودن این کودکان بودند و یک نماینده هم رای ممتنع داد.
به اشتراک بگذارید:(کدنویسی این ابزارک)

Balatarin :: Donbaleh :: Azadegi :: Risheha :: Cloob :: Oyax :: Yahoo Buzz :: Reddit :: Digg :: Delicious :: Stumbleupon :: Friendfeed :: Twitter :: Facebook :: Greader :: Addthis to other :: Email To: :: Subscribe to Feed